PRINTADO Design Idei pentru designeri - Combinatiile perfecte de printuri

Idei pentru designeri – Combinatiile perfecte de printuri

Avand in vedere multitudinea de unelte disponibile pentru grafica digitala, ajungi la concluzia ca sunt infinite combinatiile si posibilitatile de creare ale printurilor pentru tricouri, dar sunt unele care pur si simplu iti fura ochii, merg perfect impreuna si, oricat de mult tendinte s-ar schimba in moda, ele revin si se reinventeaza.

Sunt cateva probleme legate de tehnica de imprimare, care iti poate restrictiona „zvacul creator”, dar arta de dragul artei inevitabil naste cateva tipare. Si aici ajungem la combinatii perfecte care fac tricoul sa fie vedeta in dulap, pe raftul de outfit-uri casual.

Efect de”vechi” + fonturi vintage

Toata lumea prefera un tricou nou care sa arate de parca a fost agatat in in vitrina acum 20 de ani si probabil ca le-ati vazut peste tot, si chiar la cele mai mari branduri. Pentru un astfel de stil, trebuie imbinate perfect literele cu selectia de culori. Un tip foarte util este sa sa folosesti culori complementare atat pentru design dar si pentru tricou/materialul textil pe care se va imprima.

tricouri printate
Print vintage
tricouri printate
Print vintage

 

Stilul simplu, minimalist + typography

Stilul acesta se bazeaza clar, foarte mult pe culori si contrast, dar si mai mult pe mesaj. Da, principalul motiv pentru care multa lume purta la inceput un tricou printat, si nu l-a pastrat ca pe un articol de lenjerie de corp. Mesajul a adus tricoul la rang the „statement tool”. O unealta extrem de eficienta pentru transmiterea unei idei, atitudini, revolte – e cazul sa ne intoarcem la aceasta idee si typography-ul este exprimarea unui gand in mod elegant. Si simplu. Posiblitatile sunt extrem de largi dar necesita rabdare, mult exercitiu si minutiozitate. Sunt genul de designuri care se pretreaza excelent la imprimarea serigrafica in cantitati mari, pentru ca se folosesc putine culori.

Typography
Typography

 

Forme geometrice + alb & negru

Sau „Back to basics”. E greu sa dai gres in cazul asta. Poti crea orice abstract, te poti juca si cu snobismul celor din jur, daca esti un brand destul de mare. Caz in care poti vinde un triunghi pe un tricou cu sute de $. Dar, pana la urma, ambiguitatea este o forma estetica si multi o apreciaza ca atare, nu trebuie sa exprime filosofii incalcite. Secretul este completezi designul cu croiala textilei, cele 2 trebuie sa fie complementare. O singura culoare e de ajuns – si cost effective!

tricouri printate
Geometry
Geometry
Geometry

 

Poze supradimensionate sau colaje

Marile branduri prefera acest stil, fac abuz de imagini si pun absolut orice. O idee foarte interesanta este, de exemplu, imaginea unei persoane celebre (think Johnny Depp famous) careia ii este adaugata digital o mustata. E un misto inocent la adresa cultului celebritatii. Suna bine, nu? Sau o alta varianta sunt colajele colorate, cu texte din 2 cuvinte, mai mult sau mai putin sugestive. Daca sunt astfel vii colorate, metoda cea mai indicata pentru imprimare este direct in tesatura (DTG), iar dupa o perioada acest imprimeu va deveni genul vintage de mai sus – asa ca, double win! Atentie, rezolutia trebuie sa fie foarte buna pentru un imprimeu clar – 300dpi.

Johnny Depp
Johnny Depp
Lenny Kravitz
Lenny Kravitz
UNTIL I DIE
UNTIL I DIE

 

Si preferatele tuturor – designurile haioase (sau ha-ha-uri, cum le spunem la PRINTADO)

Lumea iubeste designurile funny, fie porcoase, fie dragalase. Este foarte important cum ilustrezi o situatie comica. Sunt doua situatii – fie gluma e banala sau vulgara dar ilustratorul reuseste sa diminueze din defecte si sa mute atentie spre o executie originala. Fie este o gluma foarte buna, inteligenta dar este banal excutata. In cazul acestui stil, trebuie sa ai talent de caricaturist, sa subliniezi comicul si intr-un personaj comun. Animalele – ele sunt starurile in cazul de fata, bineinteles, si sunt atatea specii extrem de hilare sau stupid de inocente, incat doar talent de a le reproduce ai nevoie. Si cum culorile vii sunt vitale cand vorbim de personaje intr-un design, cea mai buna metoda de imprimare este cea DTG.

Grumpy kitty
Grumpy kitty
CAI VERZI PE PERETI
CAI VERZI PE PERETI

 

Dintre toate combinatiile de mai sus, e unul carora le sunteti fideli? Sau lasati-ne un comment, un link cu modele faine pe care vi s-a pus pata. We’d love to see them!

0/5 (0 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns