PRINTADO Cum se fabrica Imprimare DTG, serigrafie sau transfer termic?

Imprimare DTG, serigrafie sau transfer termic?

Intrebarea pe care o primim cel mai des la PRINTADO este „Cum sunt imprimate tricourile?” Noi imprimam exclusiv direct in tesatura – se numeste DTG – DIRECT TO GARMENT, si face imprimeul sa fie foarte fin, precis, intr-o varietate nelimitata de culori. Principalul dezavantaj este costul aparaturii si al vopselii. Si in plus, multe persoane prefera imprimeul serigrafic, cu acel aspect cauciucat, motiv pentru care  ne gandim sa extindem serviciul de imprimare si spre aceasta optiune cat si spre transferul termic.

Insa, complexitatea designului este cea care dicteaza metoda de imprimare a tricoului. Sa le luam pe rand:

Imprimarea DTG – direct to garment, despre care gasiti mai multe AICI.

Serigrafie

– foloseste o plasa sau un ecran din polimer, un burete din cauciuc si o masina de imprimare a tricourilor.

-trebuie sa ai in vedere numarul de culori existent in design, materialul si culoarea articolului textil.
Compania de imprimare pregateste apoi cerneala , masina de imprimare si copia designului, care trebuie sa fi editat folosind un software de imagistica (de ex. Photoshop).
Imaginea negativa a designului trebuie sa fie printata, ceea ce înseamna ca zonele în care ar trebui sa patrunda cerneala trebuie sa fie opace. Zonele care nu mai au nevoie de cerneala trebuie sa fie transparente.
Folosind o emulsie, matrita este creata prin plasarea acetatului cu design imprimat pe partea de sus a plasei, iar apoi cele doua sunt expuse luminii UV, care va intari zonele cu emulsie expuse de sub acetat, în timp ce emulsia din zonele opace va ramâne moale si se va spala cu apa . Emulsia intarita va forma matrita, sablonul designului, care urmeaza sa fie imprimat pe tricou.
Tricourile sunt fixate pe platforma de imprimare. Fiecare culoare de cerneala este aplicata pe ecran în functie de zona în care este nevoie. Unghiul de racleta si presiunea aplicata va determina intensitatea si consisten?a culorii.

Apoi, fiecare t -shirt imprimat este expus la caldura intensa, pentru a fixa cerneala .

Transfer termic

Metoda de transfer termic foloseste o imprimanta cu jet de cerneala modificata pentru a imprima cerneala pentru textile pe o hârtie speciala care reactioneaza la caldura . Când caldura si presiunea sunt aplicate asupra hartiei, design-ul este transferat pe material.

0/5 (0 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns