PRINTADO Cum se fabrica Personalizari tricouri- cele mai utilizate 5 metode
personalizari tricouri

Personalizari tricouri- cele mai utilizate 5 metode

Cand vine vorba de personalizari tricouri, avem o paleta extinsa. Tehnicile au evoluat mult de la o decada la alta, fapt ce a popularizat acest tip de business. Sunt tot mai multe metode de imprimare: in functie de cum este dispusa cerneala, tipul acesteia, agenti termici etc. In acest articol vom evalua cele mai comune 5 metode pentru printarea tricourilor, cu beneficii si dezavantaje. Stay tuned!

Personalizari tricouri- cele mai utilizate 5 metode

Acestea sunt cele mai populare metode. In functie de profilul business-ului dvs, de numarul de tricouri printate zilnic, dar si alti factori, puteti alege dintre urmatoarele:

1.Screenprinting (serigrafierea)

 

personalizari tricouriAceasta este una dintre cele mai utilizate metode, in special pentru imprimarea in masa.

Tehnica cere să creați un șablon, care este apoi ținut pe loc de un ecran. Ecranul este de obicei realizat din plasă din nailon.

Aranjați șablonul, care este ținut de plasa de nailon. Un material rezistent la apă va bloca spațiul negativ pe care doriți să-l proiectați. Spațiul negativ este singura parte permeabilă pentru vopsea. Cerneala este apoi inundată în ecran.

Pentru fiecare design, sablonul se va schimba (deci, asa cum spuneam, functioneaza bine pentru cantitati industriale)

Un minus ar fi costul ridicat, daca vorbim despre o cantitate redusa de tricouri.

2 Direct to Garment (DTG)

personalizari tricouri dtg

 

Aceasta tehnica este relativ noua in industrie. DTG este tehnica pe care o folosim si noi, la Printado. Spre deosebire de screenprinting, DTG permite patrunderea cernelei in straturile tesaturii, nu la suprafata acesteia. Tricourile vor avea astfel o durata mai mare de viata.  Finish-ul nu se simte la atingere, iar aspectul este unul profesional. Este metoda ideala pentru productii restranse. Se realizeaza atat pentru tricouri deschise, cat si inchise la culoare. Singurul dezavantaj este, poate, pretul ridicat al unei imprimante DTG.

3. Sublimarea

personalizari tricouriAti întâlnit vreodată un tricou imprimat peste tot? Ei bine, probabil procedeul folosit a fost sublimarea. Sublimarea funcționează cel mai bine atunci când este utilizată pentru imprimarea „allover” și de dimensiuni mari. Aceasta metoda poate transforma întreg tricoul într-o piesă de artă grozavă. Cu acest proces de colorare, puteti face, spre exemplu, o galaxie, repetand pattern-ul. Dar trebuie sa aveti in vedere ca e nevoie de texturi speciale, cu 100% poliester. Desi rezultatul este spectaculos, un dezavantaj este faptul ca, pentru sublimare, se utilizeaza doar tesaturi sintetice.

4. Imprimare termica (prin presare)

personalizari tricouri

Aceasta este o metoda simpla, care salveaza resurse si timp. Include un design imprimat pe o hârtie specială numită hârtie de transfer.

 Caldura înmoaie vopseaua de pe hârtie până când aceasta devine una cu tesatura. Ideala pentru modele complexe, ofera si o durata lunga de viata tricoului. Dezavantajul este ca nu functioneaza atat de bine pe tesaturi inchise, din cauza colorantului translucid. 

5. Vinyl Cutting

personalizari tricouri

În această procedeu, un vinil special, moale este tăiat în forme sau desene, apoi transferat pe un tricou, prin metoda presarii termice.

Mașina de tăiat vinil oferă opțiunea de a utiliza diferite straturi pentru a imprima diferite culori ale unui design.

Vinilul funcționează bine pentru logo-uri mici, cuvinte. In schimb, nu este potrivit pentru zone mari tipărite, deoarece tricoul își poate pierde flexibilitatea.

De retinut este ca fiecare metoda vine cu lista de beneficii și dezavantaje unice. Oricare ar fi nevoia de imprimare a tricourilor dvs., sigur veți găsi o metodă potrivita – fie că sunteți în căutarea unui transfer ieftin la domiciliu, fie că aveți o configurație mai profesionistă.
3/5 (5 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns