Cand vine vorba de personalizari tricouri, avem o paleta extinsa. Tehnicile au evoluat mult de la o decada la alta, fapt ce a popularizat acest tip de business. Sunt tot mai multe metode de imprimare: in functie de cum este dispusa cerneala, tipul acesteia, agenti termici etc. In acest articol vom evalua cele mai comune 5 metode pentru printarea tricourilor, cu beneficii si dezavantaje. Stay tuned!
Personalizari tricouri- cele mai utilizate 5 metode
1.Screenprinting (serigrafierea)
Aceasta este una dintre cele mai utilizate metode, in special pentru imprimarea in masa.
Tehnica cere să creați un șablon, care este apoi ținut pe loc de un ecran. Ecranul este de obicei realizat din plasă din nailon.
Aranjați șablonul, care este ținut de plasa de nailon. Un material rezistent la apă va bloca spațiul negativ pe care doriți să-l proiectați. Spațiul negativ este singura parte permeabilă pentru vopsea. Cerneala este apoi inundată în ecran.
Pentru fiecare design, sablonul se va schimba (deci, asa cum spuneam, functioneaza bine pentru cantitati industriale)
Un minus ar fi costul ridicat, daca vorbim despre o cantitate redusa de tricouri.
2 Direct to Garment (DTG)
3. Sublimarea
Ati întâlnit vreodată un tricou imprimat peste tot? Ei bine, probabil procedeul folosit a fost sublimarea. Sublimarea funcționează cel mai bine atunci când este utilizată pentru imprimarea „allover” și de dimensiuni mari. Aceasta metoda poate transforma întreg tricoul într-o piesă de artă grozavă. Cu acest proces de colorare, puteti face, spre exemplu, o galaxie, repetand pattern-ul. Dar trebuie sa aveti in vedere ca e nevoie de texturi speciale, cu 100% poliester. Desi rezultatul este spectaculos, un dezavantaj este faptul ca, pentru sublimare, se utilizeaza doar tesaturi sintetice.
4. Imprimare termica (prin presare)
Aceasta este o metoda simpla, care salveaza resurse si timp. Include un design imprimat pe o hârtie specială numită hârtie de transfer.
Caldura înmoaie vopseaua de pe hârtie până când aceasta devine una cu tesatura. Ideala pentru modele complexe, ofera si o durata lunga de viata tricoului. Dezavantajul este ca nu functioneaza atat de bine pe tesaturi inchise, din cauza colorantului translucid.
5. Vinyl Cutting
În această procedeu, un vinil special, moale este tăiat în forme sau desene, apoi transferat pe un tricou, prin metoda presarii termice.
Mașina de tăiat vinil oferă opțiunea de a utiliza diferite straturi pentru a imprima diferite culori ale unui design.
Vinilul funcționează bine pentru logo-uri mici, cuvinte. In schimb, nu este potrivit pentru zone mari tipărite, deoarece tricoul își poate pierde flexibilitatea.
1 Comment