PRINTADO Design Santiago Uceda – drumul catre succes

Santiago Uceda – drumul catre succes

Cunoscut ca fiind inspirat de cultura urbana cu influente populare, Santiago Uceda este un faimos artist grafic de origine peruviana si ilustrator. El este apreciat peste tot in lume, operele sale facand inconjorul lumii si bucurandu-se de un real succes. Lucrarile sale au fost expuse in cadrul Tender Loving Empire din Portland/Oregon. Dragostea sa pentru arta vizuala urbana este ca rezultat direct al comunitatii mici in care a trait de-a lungul tineretii sale. Uceda afirma ca o comunitate mica este prielnica dezvoltarii unui artist datorita competitiei mici. In general, intr-o astfel de comunitate restransa, avem de-a face cu intr-ajutorarea spirituala a artistilor, ei colaborand cu succes in astfel de conditii.

Tinta principala a artistului Santiago Uceda este arta pre-columbiana de origine incasa, chiar si cernelurile folosite fiind de origine clasica peruviana, inspirate din acelasi stil plin de viata si vibrant. Se spune ca Santiago Uceda are de asemenea o slabiciune pentru iconografia catolica si ca a fost influentat de Joan Miro, Henrik Dresher, Egon Shiele si Jean-Michel Basquiat. Uneltele folosite sunt unele absolut comune ca vopseaua acrilica, panza si cerneala.

El si-a inceput viata de artist ca si ilustrator si designer de arta in anul 1996, cand a absolvit Universitatea Cal State Fullerton, obtinand licenta in Artele Frumoase. Acesta a reprezentat inceputul efectiv a lui Santiago Uceda. Din acel moment a inceput sa lucreze ca si freelancer, colaborand cu The Progressive and Hispanic Magazine, lucrul acesta desfasurandu-se in aproximativ cinci ani. Dupa aceasta a colaborat ca si artist grafic cu South Coast Repertory si Orange Performing Arts Center.

Realizand lucrari si pentru Terra Magazine, Santiago spune ca acesta este lucrul pe care il iubeste cel mai mult, deoarece are oportunitatea de a lucra cu alti designeri talentati, si, asa cum am spus mai devreme, Uceda crede ca acesta este un lucru cat se poate de bun, avand in vedere ca arta are un fel al ei aparte de a amesteca in mod placut cand oamenii talentati colaboreaza, rezultatul fiind unul extraordinar.

Ultimele lucrari adaugate in portofoliul lui Santiago Uceda contin ceea ce se numeste Gig Posters.In traducere libera, gig posters ar insemna postere amuzante, sau cu mesaje sugestive, ori mici glumite.

Santiago este de asemenea cunoscut ca si designer de tricouri, modele sale fiind de foarte multe ori printate in magazinele de profil. Cateva exemple de astfel de magazine sunt: Ryz, designbyhumans, teefury, shirtwoot. Dupa cum se poate observa, tricourile sale sunt foarte populare.

Ca si alta trasatura distinctiva a lui Santiago Uceda, mentionam faptul ca este membru al Black Rock Collective, un grup extrem de cunoscut printre artistii grafici. Ca si membru al acestui grup, si-a expus multe lucrari in magazinul Threadless din Chicago.

Sa speram ca pe viitor vom auzi mai des de Santiago Uceda!

artist grafic
Design by Santoago Uceda
artist grafic
Monster Web by Santiago Uceda
artist grafic
Finn Riggins by Santiago Uceda
artist grafic
Da Vinci by Santiago Uceda
cards design by Santiago Uceda
Cards by Santiago Uceda
artist grafic
Art is Simple: Santiago Uceda
artist grafic
Santiago Uceda
0/5 (0 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns