PRINTADO Cum se fabrica Transforma vechea camasa intr-o geanta!

Transforma vechea camasa intr-o geanta!

Detaliile, cusaturile si nasturii de la o camasa veche, de care te-ai plictisit sau care s-a uzat, pot deveni cateva detalii de mare efect daca stii cum sa refolosesti materialul sau. Toate calitatile sale pot fi folosite in avantajul unui nou accesoriu, extrem de folositor, cum este geanta. Da, astazi incercam sa transformam, pas cu pas, o camasa intr-o geanta!

Trebuie sa mentionez ca articolul nu ne apartine, ci incercam sa il facem disponibil cat mai multor persoane interesate de astfel de proiecte hand-made. Il puteti gasi in engleza AICI.

Sa ne inarmam cu rabdare si sa trecem la treaba!

Camasa folosita este marimea XL, cu maneci lungi. Avem nevoie de 120 m de lana, 120 m captuseala (material gros).

Avem nevoie de tiparul disponibil aici pentru bacatile ce trebuie taiate din camasa pentru a forma corpul gentii. Cele doua pagini trebuie printate , suprapuse in locurile cu cele doua puncte si capsate impreuna.

Urmatorii pasi includ decuparea diferitelor portiuni din camasa:

1. Cele doua buzunare

2. Un dreptunghi de 16 x 24 care sa includa nasturii din fata a camasii.

3. Avem nevoie de un fermoar de 30 cm.

4. 4 fasii de material de 45 cm x 6 cm de material – 2 de la manecile camasii, incluzand nasturii, si 2 din captuseala. Acestea vor forma bretelele. Daca vrei alta marime, poti modifica lungimea fasiilor decupate. De asemenea, daca materialul camasii este mai subtire, bretele vor avea nevoie de captuseala interioara pentru intaritura.

5. Foloseste patternul pe care l-ai descarcat mai sus, pentru a decupa bucati din partea din spate sus si jos a camasii.

6. si 7. Dupa acelasi model decupeaza si din lana cat si din captuseala.

8. Pastreaza manecile pentru un portofel.

Trecem la cusut: buzunarele trebuie cusute pe una din bucatile de material pentru partea exterioara a gentii. Pot fi cusute de ju-imprejur sau partea de sus a buzunarului poate fi lasata libera pentru a pastra telefonul sau maruntisuri in el. Pentru buzunarul interior, tiveaza marginile dreptunghiului si coase-l pe una din bucatile de captuseala.

Lana trebuie calcata cu fierul pe materialul camasii. Calca partea de sus putin mai jos pentru a face loc fermoarului. Cele doua materiale suprapuse se cos in lateral si in partea de jos.

Colturile din partea de jos se aduc impreuna(foto stanga) si se cos. Adu impreuna si colturile de sus (foto dreapta) si coase-le. Coase si marginile tivite mai devreme, lasand loc de cativa mm pentru fermoarul care va fi atasat mai tarziu.

Urmeaza aceleasi instructiuni pentru captuseala. Apoi ascunde captuseala in interiorul partilor de exterior. Fixeaza fermoarul intre cele doua straturi si coase-l pe lateral, la masina. (In imaginile de la sursa veti gasi imagini la rezolutie maxima pentru o vedere mai clara).

Acum pregateste manerele pentru geanta. In primul rand, trebuie cusute fasiile impreuna in mijloc pentru a obtine o singura fasie lunga din materialul camasii si din casptuseala. Apoi, benzile astfel obtinute trebuie custute impreuna ca in fotografia de mai jos. Intoarce partea cu model pe afara, tiveste partea de jos sau indoaie-o dedesubt. Apoi coase breteaua de geanta cu un X intr-un patrat.

Pentru portofel, taie ambele maneci si desfa-le. Partile uzate aliniaza-le si coase-le in zig-zag. Taie o fasie subtire de 2-3 cm de material de alta culoare, pentru contrast, si coase-o peste cusaturile in zig-zag, facute mai devreme. Impatureste aproximativ 2/3 din partea de jos a portofelului si coase marginile laterale.

Et Voila!

 

0/5 (0 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns