PRINTADO Evenimente Festivalul Plai, sau cand folclorul intalneste cultura urbana
festivalul plai 2019

Festivalul Plai, sau cand folclorul intalneste cultura urbana

Festivalul Plai nu este un festival ca toate celelalte. El a luat nastere intr-o zi de vara, in 2006, din dorinta unor voluntari pasionati. Pasionati de ce? Ei bine, de schimbari sociale pozitive in general. De miscari civice, de multiculturalitate, dar si de constiinta nationala, de arta, de muzica buna…Asta ca sa enumar doar cateva dintre atuurile cu care au pornit la drum. Asa cum spun chiar ei,  sunt „visul pe care fiecare tânăr îl are înainte de a creşte”.

festivalul Plai

Comunitatea Plai a pus Muzeul Satului Bănăţean pe hartă, caci aici, in Timisoara, se deruleaza festivalul inca de la inceput. PLAI nu este doar un festival de muzică, este un manifesto al diversitatii, presarat cu muzica buna din toate colturile lumii. PLAI a adus în Timişoara şi România artişti în premieră, dar mai mult, artişti care prin muzica lor sunt activişti şi promotori ai ţării, tradiţiilor şi spiritului civic.

Cantareata Zaz, care in 2010 a fost cap de afis in cadrul evenimentului, a declarat: „E genial ca se organizeaza un asemenea festival, unde oamenii isi dau mana pentru a schimba societatea. Acest lucru aduce bucurie si, in plus, are o etica atat de frumoasa”.

Ce ne aduce festivalul Plai in 2019

Pregatiti-va pentru o avalansa de emotii intre 13-15 septembrie. De la concerte live si expozitii foto, pana la ateliere de cioplit in lemn sau scurt metraje alese pe spranceana. Dar asta nu-i tot! Evenimentul aduce si o serie de ateliere dedicate meditatiei, filozofiei si tehnicilor yoga. Si nu, nu se opresc aici! Pe langa partea spirituala, la Plai iti poti antrena si trupul. Poti opta intre fotbal american si frisbee.

Dupa o zi intensa de activitati, te poti delecta la o degustare de vin. Suna grozav, nu?

De asemenea, organizatorii au pregatit 100 de locuri de campare in incinta festivalului, locuri pentru care nu se percepe tarif suplimentar.

Ce ne-a mai impresionat, este ca in spatele acestei povesti frumoase stau doar tineri voluntari, PLAI fiind un proiect 100% derulat cu ajutorul lor.

Da, tricourilor de festival

Si pentru ca iubim manifestarile culturale, cu atat mai mult ca aceasta imbina elemente traditionale cu urbane, ne-am gandit si la cateva tinute numai bune de purtat la festival. Toate tricourile le gasesti in oferta noastra de pe site(click pe imagine):

 

 

 

 

 

 

 

Acestea fiind spuse, sa ne vedem cu mic cu mare la PLAI, pentru o portie zdravana de cultura si voie buna!

 

 

 

0/5 (0 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns