PRINTADO Recomandam Arta in locuri neconventionale: Ia si tu Tramvaiul Poeziei!

Arta in locuri neconventionale: Ia si tu Tramvaiul Poeziei!

Deloc intamplator, in anul in care Romania sarbatoreste cartea, ONG-ul „Arta nu musca” si-a propus sa aduca poezia mai aproape de publicul larg. Insa, felul in care o face, este atipic si incantator totodata. In perioada 10 septembrie- 1 octombrie, un tramvai de pe linia 1, va deveni Tramvaiul Poeziei. Ce inseamna asta? Ca bucurestenii vor avea ocazia de a citi și asculta poezie…in tramvai, ati ghicit! Ei se vor putea bucura nestingheriti de carti de poezie si muzica jazz.

Cei care vor urca în Tramvaiul Poeziei, în perioada 10 septembrie – 1 octombrie 2019, vor avea ocazia să citească poeme de autori români clasici și contemporani.  Special pentru ei, în mijlocul de transport, va fi amenajată o bibliotecă interactivă.

Mai mult,  simultan, va avea loc și un concurs de poezie pentru tinerii poeți și vor fi organizate lecturi performative în spații alternative.  În cadrul aceluiași proiect, va avea loc și un concurs de poezie destinat tinerilor poeți, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Aceștia sunt invitați să se înscrie în concurs cu trei poezii, în perioada 10-20 septembrie, pe site-ul www.artanumusca.ro.

tramvaiul poeziei

Juriul, din care fac parte Iv Cel Naiv, Iulian Tănase și Cătălina Matei, va alege 10 finaliști pentru a participa la un curs de scriere creativă.

In finală, talentul tinerilor poeți va fi provocat pentru a crea un poem pe tema „Salvează poezia orașului!”, iar poemul câștigător va fi pictat pe peretele unei clădiri aflate în centrul Bucureștiului.

De ce Tramvaiul Poeziei?

Pentru ca, asa cum spune Loredana Munteanu, fondatoare a Organizației nonguvernamentale Arta nu Mușcă: „Spațiile publice merită experimentate și poetic, de aceea mi-am propus să aduc poezia mai aproape de publicul larg, într-un mod inedit, artistic și educativ. În 2019, nu e romantic, e necesar să luăm parte la poezia orașului și să găsim  frumusețea în forme alternative.”

Proiectul Tramvaiul Poeziei își propune să aducă lectura și poezia mai aproape de oameni, în contextul în care 69% dintre români și 46% dintre bucureșteni declarau că nu au citit nicio carte și doar 9% afirmau că citesc aproape zilnic, potrivit Barometrului de consum cultural dat publicității în 2017.

Printado sustine arta

Faptul ca un asemenea proiect le aduce oamenilor un crampei de arta in drumul lor spre serviciu sau casa, ni se pare grozav. Deci, nu am stat deloc pe ganduri atunci cand prietena noastra, Loredana Munteanu, ne-a sunat, ne-a povestit despre ideea acesta si ne-a propus sa fim parteneri. Am imbratisat din prima clipa ideea, mai ales ca si echipa noastra este cosmopolita si vesnic amatoare de arta, sub toate aspectele ei.

Impreuna ne-am ocupat de grafica pentru afise, stickere si tricouri si chiar a fost distractiv!

Asa ca asteptam cu mare nerabdare, in statie, Tramvaiul Poeziei. Vino si tu sa rescriem mersul orasului!

0/5 (0 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns