PRINTADO Cum se fabrica Imprimare DTG - ce inseamna de fapt?

Imprimare DTG – ce inseamna de fapt?

Una din cele mai folosite metode de imprimare a textilelor, imprimarea DTG, este de fapt prescurtarea denumirii din engleza, adica „direct to garment”. Mai exact imprimare direct in tesatura cu un tip special de cerneala. Spre deosebire de serigrafie, care lipeste un strat de culoare peste materialul textil, DTG merge direct în fibre , ceea ce înseamna ca nu vei simti cerneala atunci când atingi materialul.

Imprimanta DTG este un fel de var mai sofisticat al imprimantei inkjet pe care o ai tu acasa . Si aproape ca  functioneaza în acelasi mod . Tehnologia s-a dezvoltat în mijlocul anilor ’90 de o companie numita Digital Imaging Systems. Matthew Rhome, omul din spatele tehnologiei , a început sa lucreze la un prototip în 1998 pâna în 2003 , dar abia în 2005 a devenit disponibil în comert si a luat businessul de imprimare pe îmbracaminte pe sus.

De ce atata tam-tam ? Pentru ca, spre deosebire de serigrafie, DTG este mai usor de configurat si ofera optiunea de a onora comenzi mai mici . Problema cu DTG este faptul ca este neasteptat de costisitor. Echipamentul poate costa pana la 10.000 de euro, avand in vedere ca aceasta este o tehnologie folosita de doar 10 ani si care nu s-a dezvoltat atât de mult .

Este interesant sa vezi transferul unei super grafici din calculator direct pe un tricou pe care il poti purta la cateva minute dupa imprimare. Cu o calibrare adecvata si ceva mai multa experienta, iata cum se imprima tricourile PRINTADO, in cele mai nebunesti culori:

How It’s made… from PRINTADO on Vimeo.

0/5 (0 Reviews)

Articole similare

Lasă un răspuns